Procuradors CAT

L’Escola Judicial del CGPJ, el catedràtic Cachón i la Fundació Pasqual Maragall, Premis Procura 2019

El Col·legi de Procuradors de Barcelona (ICPB) va celebrar el darrer dijous, 16 de maig, la 7a edició dels Premis Procura, uns guardons que distingeixen anualment aquelles persones físiques o jurídiques que fan possible una justícia millor i alhora premien la tasca social d’una entitat sense ànim de lucre. El guanyador del Premi Procura – Trajectòria Professional va ser Manuel J. Cachón Cadenas, catedràtic de Dret Processal de la UAB, mentre que el Premi Procura – Anual va reconèixer la tasca formativa de jutges i magistrats de l’Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Per últim, la Fundació Pasqual Maragall va ser distingida amb el Premi Procura Solidari, dotat amb 3.000 euros, per la seva valuosa recerca contra l’Alzheimer. Els guardons es van lliurar en un acte presentat per la periodista Elisenda Camps a l’Hotel Sofia Barcelona, en el marc de la celebració de Sant Iu, patró dels procuradors.

El lliurament de premis, en el qual van assistir nombrosos operadors jurídics i autoritats del sector com Jesús Barrientos, president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Antonio Viejo, secretari general de l’Administració de Justícia del Ministeri de Justícia o Patrícia Gomà, secretaria de relacions amb l’Administració de Justícia de la Generalitat, va ser l’últim acte de l’actual Junta de Govern del Col·legi de Procuradors de Barcelona, que arriba aquest mes de juny a la fi del seu mandat amb la convocatòria de noves eleccions. Així, van ser els darrers Premis Procura d’Ignacio López Chocarro, que ha estat el degà de la procura barcelonina durant els últims vuit anys i que es va acomiadar dels assistents en un discurs molt emotiu juntament amb la resta de membres de la Junta.

Perfil dels premiats

Premi Procura – Trajectòria Professional 2019:
Manuel J. Cachón Cadenas

El premi reconeix la seva brillant trajectòria acadèmica en l’àmbit del dret i alhora el seu vincle amb el col·lectiu de procuradors en molts projectes legislatius, divulgatius i formatius. El guardó també distingeix la seva tasca d’investigació en l’àmbit de l’execució processal civil, la teoria general del procés judicial i la Història del Dret Processal. Cachón és també reconegut pels diversos llibres de referència que ha publicat i per la seva participació en l’elaboració de nombrosos treballs prelegislatius.

Premi Procura – Anual 2019: 
Escola Judicial del CGPJ (guardó recollit pel director de l’Escola, Jorge Jiménez)

El premi reconeix la valuosa tasca formativa de l’Escola Judicial durant més de dues dècades, coincidint amb el 25è aniversari de la modificació de la Llei Orgànica del Poder Judicial que va atribuir al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la competència en matèria de formació de jutges i magistrats. Aquest òrgan ha esdevingut un referent per la seva independència respecte les esferes legislativa i governamental. El guardó distingeix particularment la trajectòria de la seu de l’Escola Judicial a Barcelona inaugurada el 1997, que ha ressaltat per la constant modernització en els seus continguts i per les seves metodologies docents, que l’han convertit en un centre de referència internacional.

Premi Procura – Solidari 2019: 
Fundació Pasqual Maragall (guardó recollit pel director de la Fundació, Dr. Jordi Camí)

El premi reconeix la tasca de recerca de més d’una dècada per descobrir la cura de l’alzheimer i aconseguir un futur en què l’envelliment s’associï a experiències positives. La Fundació, que actualment compta amb més de 20.000 socis, disposa d’un equip d’investigadors de primer nivell i del BarcelonaBeta Brain Research Center, un institut de recerca de referència internacional de Barcelona que és reconeguda per la seva tasca solidària.

Font: Consell de Col·legis de Procuradors dels Tribunals de Catalunya

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *